Daftar Masuk
ID PENGGUNA

KATA LALUAN


 
Waktu Operasi

Isnin - Khamis

8.30 am - 9.00 pm

Jumaat

8.30 am - 6.00 pm

Tutup pada hari Sabtu, Ahad dan cuti kelepasan am

Cuti Semester - Dibuka pada waktu pejabat sahaja


Statistik PenggunaPENGENALAN KEPADA PERPUSTAKAAN PSA

Terima kasih kepada pelanggan yang sudi menggunakan perkhidmatan Perpustakaan PSA. Unit kami sentiasa bersedia membantu anda. Sila hubungi kami jiika memerlukan sebarang bantuan mengenai perkhidmatan kami.

Perpustakaan PSA ialah sebuah pusat sehenti yang disediakan kepada pelajar untuk mencari maklumat, berdiskusi, menyiapkan tugasan dan lain-lain dalam memperkasa keupayaan diri sepanjang mereka berada di politeknik ini. Perpustakaan ini dibuka secara rasminya pada bulan Januari 1998 dan dirasmikan pada 12 Oktober tahun yang sama.

Bangunan perpustakaan ini berkeluasan 2624 meter persegi dan mampu menampung 1000 orang pengguna dalam satu masa. Jumlah koleksi yang terdapat di perpustakaan ialah melebihi 50000 jilid dan naskhah buku, risalah dan pelbagai bahan bukan cetak. Perpustakaan ini turut menyimpan hampir 50 judul majalah yang telah dilanggan dan juga sumbangan bahan dari pelbagai pihak.

ELMU
APLIKASI PERPUSTAKAAN PSA
u-PUSTAKA IRS
PENGUMUMAN
  1. Untuk daftar masuk, sila gunakan nombor kad matrik bagi pelajar dan nombor kad pengenalan bagi staf. Kata laluan adalah: 1. Sebarang pertanyaan sila rujuk Kaunter Penasihat Pengguna.

  2. Perkhidmatan Kaunter Peminjaman / Pemulangan dan Kaunter Bilik Multimedia ditutup 15 minit lebih awal daripada waktu perkhidmatan.

CAPAIAN LUAR